Lax med pesto och fetaost

Det här åt vi till middag häromdagen och jag måste verkligen tipsa om det! Tog mig nästan ingen tid att slänga ihop och blev supergott. Passar bra i matlåda och går även enkelt att justera för att passa diverse kalorimål om man har ett sådant.

För 4 portioner:

4st laxfileér
1 burk röd pesto (130g)
1 förpackning fetaost
1,5 dl creme fraiche

Blanda ihop pesto, smulad fetaost och creme fraiche. Lägg laxen i en ugnsäker form och bre över röran. Ställ in i ugnen på 220 grader i ca. 20 minuter eller tills laxen är klar.
Servera med rostad potatis och grönsaker.

En portion lax innehåller ca. 600 kalorier. Vill du ha en kalorisnålare variant kan du byta ut fetaost mot salladsost och/eller creme fraiche mot en lättvariant. Du kan även byta ut laxen mot torsk för variation.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras