Häng med på en dag i livet!

Jag nämnde på instagram att lillasyster Gina nu är en vecka gammal och livet ska återgå till någon typ av rutin. Då fick jag frågan – vad innebär det så tidigt? Så jag tänkte visa hur en helt vanlig onsdag i livet kan se ut.

05.15, vår lugnaste stund på dagen. Vi dricker alltid kaffe i sängen medan My mysdricker sin välling. Jag stickar på ett par strumpor och Gina sover vidare en stund till.

06.15, Gina har vaknat och inser att mamma ska äta. Alla mammor vet ju att barnen aldrig är så hungriga som när mamma äter. Frukost nummer 1 intas därmed nästan alltid såhär. I soffan.

07.00, både jag och mannen försöker få ihop halvtidsjobb typ. För honom går det på riktigt – han går ju iväg haha. Gina sover ju mestadels hela tiden och varvar att sitta i sjal med att ligga i sin kontorssäng medan jag offererar plåt, pratar med anställda och skickar klientuppdateringar. Samtidigt så ritar jag blommor, sätter på korken på pennor, läser bok och skär upp mackbitar.

11.00, går vi hem oavsett om vi är klara eller ej. My önskade grötlunch i soffan och föräldrarna gav med sig. Innan barn sa jag att ”alla måltider ska intas sittande på stol vid matbordet”. Jaja.

12.00 är det vila. Ibland sover jag med båda barnen, ibland sover My i vagnen på promenad och ibland söver jag och går därifrån. Jag är så bortskämd att båda mina barn sover och har sovit bra på nätterna. Men att sova på dagen är väldigt underskattat tycker jag!

14.00 har barnen vaknat och just den här dagen har jag lyckats muta ut hela familjen! Minns ni mitt nyårslöfte om minst 30 min utomhusaktivitet om dagen? Jag kämpar på. My HATAR vinter. Häromdagen sa jag ”ska vi gå ut nu då? Åka pulka?” och hon svarade med att klä av sig naken och springa runt runt runt och gallskrika NEJ NEJ NEJ. Så det är lite trixigt just nu. Den här dagen mutade jag med korv..

Sen går vi in och det är dags för middagsrace, bolibompa och läggningar. Förhoppningsvis flyter allt på rätt smärtfritt vilket ger tid till mamman och pappan att titta på Farmen. Igår hann vi till och med Torpet innan det var tack och godnatt.

Nästa vecka ska jag på något vis implementera lite träning i den här rutinen. Äntligen.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras