Övningstips – Björnlyft

Jag tränar ofta med sällskap av min 1,5 år gamla dotter. Det brukar gå bra, när jag genomförde det här passet så satt hon nästan hela tiden och ritade bredvid mig. Men en av hennes bästa leksaker är minibands, och jag måste bara dela det här, när hon sätter sig i en mycket festlig situation (som jag sedan fick avbryta och hjälpa henne ur såklart..)

Björnlyft

Med det ur världen, filmen visar egentligen en av mina favoritövningar för inre core. Jag älskar den både som gravid och relativt nyförlöst. Efter att du precis fött barn rekommenderar jag att alla övningar för bålen utförs liggande på rygg. Nästa steg är då stående på alla fyra innan man är redo för plankvariationer. När du är redo för övningar på alla fyra är detta absolut en övning du kan prova.

Utförande

Som ni ser är det en oerhört simpel övning. Du står på alla fyra, drar ihop magmusklerna och aktiverar den inre coren och lyfter sedan långsamt upp knäna lite från marken.
När du utför övningen första gången (speciellt om det är efter förlossning) så ta god tid på dig i första positionen – det vill säga på alla fyra. Aktivera de inre magmusklerna och känn att du drar ihop magen snarare än att du spänner ut den. När du hittat lagom anspänning så drar du försiktigt och sakta upp knäna från marken. Det ska inte gå fort och det behöver inte bli ett stort lyft. Sätt ner och upprepa.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.