Att träna utan lust

Min egen träning just nu är skittråkig. Hundra procent ”just do it” och allt är tråkigt och jobbigt. Motiverande eller hur?

Nej, men så är det ju ibland. Det är mycket runtomkring som händer nu. Mycket på jobbet. Mycket privat. Och så en graviditet som kantas av en hel del sammandragningar.

Men hur gör jag då?

Tidseffektivt

Det får inte ta så mycket tid. Till och börja med för att jag inte orkar det. Men det är lättare att tvinga sig själv göra något i en kvart än i två timmar.

Någonting måste vara åtminstone lite roligt

Mycket jag gör är som sagt rätt tråkigt, enligt mig. Detta eftersom kroppen faktiskt inte orkar lyfta så mycket tunga vikter, eller köra högintensiva spurter eller det där som jag gillar i vanliga fall. Men trots det så försöker jag lägga in något som är åtminstone lite roligt. Det kan vara en cirkel som jag vet kommer bränna ordentligt. Lite kettlebellswingar eller orimligt lätta marklyft. Jag står fortfarande en del på huvudet till exempel, inte för att jag vill åt magträningen nu längre utan 100% för att jag känner mig cool när jag gör det.

Lyssna (typ) p´å kroppen

Jag lyssnar inte på min kropp när den säger att vi skiter i träningen och lägger oss i soffan. Men däremot försöker jag lyssna in vad kroppen skulle må bra av. Känner jag mig stel i bröstryggen? Okej då yogar jag lite. Är jag mycket arg så försöker jag få upp pulsen lite (Varför hjälper det? Är det ”bara” endorfinerna?”). Ont i ryggen? Okej inga benböj idag, men kanske lite extra isolerande övningar. Och så vidare. Jag väljer vilka frågor jag ställer min kropp, men lyssnar på svaren.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.